Macquarie Communications: 2,47 δισ. δολ. για την NTL Inc.

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 07:40

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά των πύργων με κεραίες, του τμήματος της βρετανικής NTL Inc., αντί του ποσού του 1,27 δισ. λιρών Αγγλίας (2,47 δισ. δολ.), προχώρησε η Macquarie Communications Infrastructure Group, επενδύτρια του κλάδου των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων της Αυστραλίας.

Η Μacquarie Communications, η οποία κατά το 29% ανήκει και ελέγχεται από την Macquarie Bank Ltd., αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας 920 εκατ. δολ. Αυστραλίας (719 εκατ. δολ. ΗΠΑ) στους ήδη υπάρχοντες επενδυτές, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά.

«Η Macquarie Communications είναι μία εξαιρετική εταιρεία που αγόρασε δικές μας δραστηριότητες στην Αυστραλία το 2002», ανέφερε ο επικεφαλής της NTL, Simon Duffy, σε δήλωσή του.

Η εταιρεία, η μετοχή της οποίας σταμάτησε να διαπραγματεύεται, θα κατέχει το 54% των περιουσιακών στοιχείων της NTL. Την τελευταία φορά που διαπραγματεύθηκαν ήταν κατά 16 σεντς υψηλότερα, στα 5,40 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ.

Συνολικά φέτος, η μετοχή της Μacquarie Communications, σημείωσε αύξηση της τάξης του 78%, υψηλότερα της επίδοσης των 150 μετοχών των εταιρειών του Australian Small-Cap Industrials Index.

Σύμβουλοι της πώλησης των μετοχών, είναι η Credit Suisse First Boston, η UBS AG και η Macquarie Bank, ενώ τη πώληση από την πλευρά της NTL, θα διαχειριστεί η Goldman Sachs Group Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα