Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, στέλνοντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που περιόρισε τις ανησυχίες, ότι, το υψηλότερο κόστος της ενεργείας, θα καταστήσει φτωχότερους τους καταναλωτές για δαπάνες.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της LG Electronics Inc. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών, μετά τις εκθέσεις, οι οποίες έδειξαν, ότι, οι δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, στην μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, επιταχύνθηκαν τον Οκτώβριο και οι βιομηχανίες δέχθηκαν περισσότερες παραγγελίες τον μήνα που πέρασε.

«Η αισιοδοξία για τις δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ, αυξάνεται», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος κατέχει μετοχές της Toyota και της Canon Inc. μεταξύ των μετοχών αξίας 3,9 δισ. δολ. που διαχειρίζεται με την Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών έχουν ζήτηση, καθώς η εμπιστοσύνη στην αγορά αυξάνεται».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές των εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 1,7%, φθάνοντας στις 97,92 μονάδες, στις 12:28' μ.μ., ώρα Τόκυο. Αυτή, ήταν και υψηλότερη ποσοστιαία άνοδος που σημείωσε ο δείκτης, από τις 12 Νοεμβρίου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, κέρδιζε 1,1%, οδεύοντας να σημειώσει την υψηλότερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 14 μηνών. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, όπου σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 1,7%, φθάνοντας στις 10.967,83 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi στην Ν. Κορέα, σημείωνε άνοδο 0,9%. Τόσο η Ιαπωνία, όσο και η Ν. Κορέα, εισάγουν περίπου το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα