Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. και της Hynix Semiconductor Inc., μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω της πρόβλεψης της Intel Corp., για τις πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης διεθνώς για επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στα κομπιούτερ.

«Η Intel, είναι το κριάρι που προπορεύεται του κοπαδιού, στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ο Kikuo Osone, ο οποίος διαχειρίζεται οκτώ δισ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc., στο Τόκυο. Ο ίδιος, αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου του.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 97,66 μονάδες, στις 11:51' π.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, συμμετείχαν τα μέγιστα στην άνοδο του δείκτη. Για την εβδομάδα, ο περιφερειακός δείκτης, σημείωσε συνολικά άνοδο 1,1%.

Η υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου χθες, οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των πετρελαιοειδών, συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και τις Inpex Corp., χαμηλότερα. Οι τιμές, το τελευταίο τριήμερο υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 13%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση, από τη στιγμή της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, τον Μάρτιο του 2003.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία, κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στις 11.074,31 μονάδες. Οι μετοχές της Honda Motor Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών της χώρας, καθώς το δολάριο όδευε για την πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο 10 εβδομάδων, έναντι του γιέν. Ανοδικά επίσης κινούντο και οι δείκτες στην Κίνα, τη στιγμή που οι λοιποί της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες.

Οι μετοχές της Intel, αναρριχήθηκαν κατά 7,9%, μετά την κανονική συνεδρίαση στη Ν. Υόρκη, ωθώντας τον Nasdaq 100 Index κατά 1% υψηλότερα. Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι, οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 9,3 δισ. έως 9,5 δισ. δολ. το τρέχον τρίμηνο, πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη των 8,6 έως 9,2 δισ. δολαρίων. Επίσης, η Intel, ανέφερε, ότι η μεγαλύτερη ζήτηση θα περιορίσει τα αποθέματα των chip, που έφθασαν στα επίπεδα ρεκόρ, των 3,2 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα