Aνοδικά κινείται το δολάριο για πρώτη εβδομάδα έναντι του γιέν

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 07:13

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο, για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο 10 εβδομάδων, έναντι του γιέν σητν Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, σημερινή έκθεση θα δείξει αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Το γιέν, υποχώρησε επίσης, μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Sadakazu Tanigaki, ότι η χώρα θα λάβει μέτρα για περιορίσει την άνοδο του νομίσματος, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. Χθες, το δολάριο υποχώρησε για πέμπτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του γιέν, σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, ωθώντας μερίδα επενδυτών να ποντάρει σε αυτό, καθώς έκρινε την πτώση του υπερβολική.

«Ο συνδυασμός της έκθεσης για τους μισθούς και η αίσθηση ότι η απασχόληση αυξήθηκε σημαντικά, οδήγησε στην παύση της πτώσης του δολαρίου», ανέφερε ο David Mozina, στρατηγικός αναλυτής της ABN Amro Holding NV, στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Την ίδια στιγμή πιστεύουμε, ότι η Ιαπωνία θα αναλάβει δράση και θα προχωρήσει στην πώληση του νομίσματός της».

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 103,49 γιέν στη 1:15' μ.μ., ώρα Τόκυο, έναντι 103,24 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2000, φθάνοντας τα 101,83 γιέν.

Εναντι του ευρώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2388, από 1,3268 δολ., μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ και στο 1,3385.

Το αμερικανικό νόμισμα αυτήν την εβδομάδα, αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι του ευρώ, σημειώνοντας την πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο οκτώ εβδομάδων και κατά 0,9% έναντι του γιέν. Σύμφωνα με τον Mosina, το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται σήμερα να αυξηθεί στο 1,32 έναντι του ευρώ και στα 103,50 έναντι του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα