Υποχωρούν τα νομίσματα της Ταϊβάν και της Ν. Κορέας

Μετά τις εικασίες ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα προχωρήσουν στην πώλησή τους
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 07:37

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ υποχώρηση εμφάνισε το δολάριο της Ταϊβάν, σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, ενώ εξασθένησε το ουόν της Ν. Κορέας, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς εικάζεται, ότι, οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών, θα προχωρήσουν στη πώλησή τους, προκειμένου να προστατεύσουν την αξία των εξαγωγών.

Το δολάριο της Ταϊβάν, οδεύει να σημειώσει την πρώτη του εβδομαδιαία πτώση, σε σύνολο 10 εβδομάδων, μετά το χθεσινό του κλείσιμο, στα υψηλότερα επίπεδα σε σύνολο τεσσάρων ετών. Η άνοδος του νομίσματος της νήσου, περιόρισε την αξία των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Roh Moo Hyun, δήλωσε, ότι, η κυβέρνηση πρέπει να το χειριστεί καταλλήλως το νόμισμα, βραχυπρόθεσμα.

«Οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ασίας, δεν είναι ακόμη έτοιμες για μία μεγάλη ανατίμηση των νομισμάτων τους», ανέφερε ο Chan Cheh Shin, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια σε ξένο συνάλλαγμα με την DBS Asset Management (Singapore) Ltd., ύψους 3,7 δισ. δολαρίων.

Το δολάριο της Ταϊβάν, υποχώρησε κατά 0,6%, φθάνοντας στα 32,165 δολ. ΗΠΑ, στις 11:52' π.μ., ώρα Ταϊπέι, τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Taipei Forex Inc. Το ουόν υποχώρησε κατά 0,3%, φθάνοντας στο 1.004,70 δολ. ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Ο Chan, δεν προγραμματίζει να προχωρήσει στην πώληση νομισμάτων, τους αμέσως επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα αποθέματα σε συνάλλαγμα τη Ν. Κορέας, αυξήθηκαν κατά 14,2 δισ. δολ. ΗΠΑ, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ και στα 192,6 δισ. δολ. το Νοέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο, καθώς η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στην αγορά δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να περιορίσει την ανατίμηση του ουόν, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Τα αποθέματα της Ταϊβάν, αυξήθηκαν τον Οκτώβριο και για τεσσαρακοστό μήνα, στα επίπεδα ρεκόρ των 235 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, στις 5 Νοεμβρίου.

Το δολάριο της Ταϊβάν, υποχώρησε κατά 0,2% αυτήν την εβδομάδα, μετά την άνοδό του κατά 5,6% τις προηγούμενες εννέα εβδομάδες. Το ουόν, όδευε να σημειώσει την δέκατη εβδομαδιαία του άνοδο, κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα