Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Nissan Motor Co., μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν, ότι, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προσέθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας το Νοέμβριο, έναντι των εκτιμήσεων μερίδας οικονομικών αναλυτών.

«Ο δείκτης της απασχόλησης στις ΗΠΑ, είναι χαμηλά, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επενδυτές να οπισθοχωρούν», ανέφερε ο Masaki Iso, ο οποίος διαχειρίζεται 7,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει λεπτομερή αναφορά στο χαρτοφυλάκιό του.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 11.005,63 μονάδες, μετά από άνοδο 2,2%, που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, στις 12:41' μ.μ., ώρα Τόκυο. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, υποχωρούσε κατά 1,2%, φθάνοντας στις 872,04 μονάδες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 98,23 μονάδες.

Οι μετοχές της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και της Mizuho Financial Group Inc., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των τραπεζών της περιφέρειας, καθώς η Credit Suisse First Boston, εισηγήθηκε στους επενδυτές την αγορά τραπεζικών μετοχών της Αυστραλίας και η Fitch Ratings, αναθεώρησε προς τα πάνω τους δείκτες της πιστοληπτικής ικανότητας έξι τμημάτων ιαπωνικών τραπεζών.

Ο δείκτης Philippine Stock Exchange Composite, υποχωρουσε κατά 0,8%, καθώς έντονη ανησυχία επικρατούσε, ότι, η Fitch Ratings, ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, από το ΒΒ, το νωρίτερο σήμερα.

Πτωτικά κινούντο οι δείκτες στην Κίνα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, τη στιγμή που ανοδικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Ν. Ζηλανδία. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στην Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα