Χ. Γεωργιάδης: «Κλειδί» οι αγορές για έξοδο από την κρίση

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 16:40
UPD:16:51
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης (φωτογραφία αρχείου).

Τη σημασία της πρόσβασης στις αγορές για την έξοδο μιας χώρας από την κρίση υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργίαδης από τις Βρυξέλλες.

«Η έξοδος μιας χώρας από το μνημόνιο και τον αυστηρό έλεγχο που συνεπάγεται δεν μπορεί να γίνει με λόγια και συνθήματα, αλλά με την αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές» δήλωσε ο κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Όπως είπε, η Κύπρος είναι, από την άνοιξη 2011, αποκλεισμένη από τις αγορές δανεισμού, ενώ προηγουμένως είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ή αποθέματα χρηματοδότησης και σήμερα είναι εξαρτημένη από τον δανεισμό του ΕΜΣ και του ΔΝΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι μόνο μέσω της αξιόπιστης υλοποίησης του προγράμματος θα μπορέσει η Κύπρος να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της τρόικας και των αγορών για να μπορέσει και αυτή, όπως η Ιρλανδία, να επανέλθει σε μια κανονική λειτουργία, όπου θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες του κράτους και της οικονομίας χωρίς την αναπόφευκτη εξάρτηση από κανέναν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, η δεύτερη πετυχημένη αξιολόγηση, που αναγνωρίστηκε και από το Εurogroup, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα