Μπαρνιέ: Στον σωστό δρόμο η Κύπρος

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 16:43
UPD:16:49
EPA/JULIEN WARNAND

Ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ επεσήμανε ότι για να ανακάμψει η οικονομία χρειάζεται πρώτα να σταθεροποιηθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος. Αν δεν υπάρξει χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κύπρος ακολουθεί τον σωστό δρόμο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της, ανέφερε ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Επεσήμανε, πάντως, ότι για να ανακάμψει η οικονομία χρειάζεται πρώτα να σταθεροποιηθεί ο χρηματοπιστωτικός κλάδος. Αν δεν υπάρξει χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι σημαντικό, τόνισε ο κ. Μπαρνιέ, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και να υπάρξει μείωση της ανεργίας των νέων.

KATHIMERINICY

Στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ο ευρωπαίος επίτροπος υπεραμύνθηκε επίσης της θέσης της Ε.Ε. ότι τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να αρθούν σταδιακά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα