Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των ημιαγωγών, όπως της Tokyo Electron Ltd. και της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωση των δύο κατασκευαστριών chip των ΗΠΑ για χαμηλότερες πωλήσεις.

Οι μετοχές της Xilinx Inc. και της Altera Corp., των δύο μεγαλυτέρων εταιρειών παραγωγής chip που μπορούν να προγραμματιστούν, κινήθηκαν πτωτικά κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευση, μετά την ανακοίνωσή τους, ότι το τρέχον τρίμηνο, οι πωλήσεις τους θα μειωθούν περισσότερο από ό,τι αναμένετο. Οι προβλέψεις, έγιναν, μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της Texas Instruments Inc., ότι οι πελάτες της συνεχίζουν να μειώνουν τα αποθέματά τους σε chip.

«Δεν βλέπω τώρα άνοδο των μετοχών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, ειδικότερα, μετά τα αρνητικά στοιχεία από την Xilinx και την Texas Instuments, τα οποία αυξάνουν τα ερωτηματικά για την προοπτική της αύξησης των πωλήσεων του κλάδου», ανέφερε ο Soichiro Monji, ο οποίος διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. σε μετοχές με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 95,16 μονάδες, στις 12:05' μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, αποτελούσαν περίπου το 1/4 των συνολικών απωλειών του δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έχανε 1,2%, φθάνοντας στις 10.807,94 μονάδες και στη Ν. Κορέα ο Kospi, υποχωρούσε κατά 1%.

Μόνο οι δείκτες στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Κίνα, σημείωναν κέρδη από τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα