Air China: 1,08 δισ. δολ. άντλησε κατά τη δημόσια εγγραφή της

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 07:38

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 8,36 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,08 δισ. δολ. ΗΠΑ), άντλησε κατά τη δημόσια εγγραφή της, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, Air China Ltd., μετά τη διαμόρφωση της τιμής των μετοχών της στο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας που είχε οριστεί, σύμφωνα με τραπεζίτες, που διαχειρίστηκαν την πώληση.

Η εταιρεία, πούλησε συνολικά 2,805 δισ. μετοχές, προς 2,98 δολ. Χονγκ Κονγκ τη μία, μετά τη ζήτηση των επενδυτών για περίπου 20 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, ανέφεραν οι τραπεζίτες, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Air China χρειάζεται τα κεφάλαια για να αγοράσει αεροσκάφη και να εξοφλήσει το χρέος της.

Η Air China, ευνοήθηκε από τον ενθουσιασμό των επενδυτών, στην πρώτη πώληση των μετοχών της, μετά την άνοδο του δείκτη Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2001. Την εβδομάδα που πέρασε, η ZTE Corp., εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού, άντλησε το ποσόν των 11 δισ. δολ. ΗΠΑ κατά τη δημόσια εγγραφή της και η Integrated Distribution Services Group Ltd., το ποσόν των 453 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

«Η τιμή της μετοχής έχει άμεση σχέση με τον ανταγωνισμό στην Κίνα και τον κίνδυνο των αυξομειώσεων της τιμής του πετρελαίου», ανέφερε ο Andrew Chan, στρατηγικός αναλυτής στην Pacific Sun Investment Management, συμπληρώνοντας: «Η μεγάλη ζήτηση, ήταν κυρίως το αποτέλεσμα της αίσθησης που έχει η αγορά, παρά των θεμελιωδών στοιχείων της εταιρείας».

Νωρίτερα, η Air China προσέφερε τις μετοχές της σε τιμή μεταξύ 2,35 και 3,10 δολ. Χονγκ Κονγκ τη μία, από 8,8 έως 11 φορές υψηλότερα της πρόβλεψης των κερδών του 2005, από τις τράπεζες που διαχειρίστηκαν την πώληση.

Η China International Capital Corp. και η Merrill Lynch & Co. διαχειρίστηκαν την πώληση. Οι εκπρόσωποι και των δύο οίκων, αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα