Ρεν: Το 2016 η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές

Απάντηση του επιτρόπου Ρεν στον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Δράσης, Θ. Σκυλακάκη
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 16:35
UPD:16:45
REUTERS/CHIP EAST

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων, Όλι Ρεν (φωτογραφία αρχείου).

Για το 2016 αναβάλλεται η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα στις πραγματικές, που προβλεπόταν ότι θα γίνει το 2012, απάντησε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων, Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, Θ. Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δράσης, ο κ. Ρεν, απαντώντας εξ ονόματος της Κομισιόν, δήλωσε ότι «οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016».

Από πλευράς του, ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε ότι η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει ότι τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ευρωπαϊκή αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, «ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας».

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα