Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix στην Ιαπωνία. Τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνουν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, θα δείξει μείωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

«Η οικονομία μαραζώνει και η ανησυχία μιας ύφεσης κρατά σε χαμηλά επίπεδα την αγορά», ανέφερε ο Shigemi Nonaka, πρόεδρος της Polestar Investment Management Co., ο οποίος διαχειρίζεται 120 εκατ. δολ. σε μετοχές.

Ο Topix, υποχωρούσε κατά 0,2%, φθάνοντας στις 1.085,09 μονάδες, στη 1:08' μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι τράπεζες, αποτελούσαν περισσότερο από το 1/4 των συνολικών απωλειών του δείκτη και ο Nikkei έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 10.767,38 μονάδες.

Οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών κινήθηκαν ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, Sankyo Co., ότι σκέφτεται το θέμα των συγχωνεύσεων, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική.

Αλλού στην Ασία, ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα σημείωνε απώλειες 0,9%. Οι μετοχές της LG Electronics Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών της χώρας, κινούντο πτωτικά, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι ενδέχεται να βγάλει από τη δύσκολη θέση την πρώην θυγατρική της έκδοσης πιστωτικών καρτών.

Στην Ινδονησία, ο δείκτης Jakarta Composite, έχανε 2,8% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας. Οι μετοχές της PT Telekomunikasi Indonesia, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν στην πώληση των μετοχών της, για να αγοράσουν μετοχές της Telekom Malaysia Bhd., μετά την αγορά ποσοστού 27%, με πλειοδοτικό διαγωνισμό, σε εταιρεία διαχείρισης κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 94,02 μονάδες. Μέσα στην εβδομάδα, ο δείκτης υποχώρησε συνολικά σε ποσοστό 3,7%, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, από το αντίστοιχο πενθήμερο, που έληξε στις 14 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα