Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της Shinsei Bank Ltd., ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 1/5 από την επενδυτική τραπεζική και από την δανειοδότηση των καταναλωτών.

«Οι ιαπωνικές τράπεζες έχουν κάνει μεγάλη προόοδο και ψάχνουν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν την κερδοφορία τους», ανέφερε ο Takashi Miyazaki, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε μετοχές, με την UFJ Partners Asset Management Co., συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι που τις κάνει ιδιαίτερα ελκυστικές για κάποιους επενδυτές».

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 11.152,65 μονάδες, στη 1:10' μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 1.117,94 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών, να αποτελούν περίπου το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη. Και οι δύο δείκτες οδεύουν να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Νοεμβρίου, με τον Nikkei να έχει σημειώσει συνολική άνοδο μέσα στο έτος σε ποσοστό 4,5%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε πάνω από τις 4.000 μονάδες για πρώτη φορά, σημειώνοντας τα υψηλότερα ετήσια κέρδη σε χρονικό διάστημα 11 ετών. Οι μετοχές της BHP Billiton οδηγούσαν σήμερα τον δείκτη σε άνοδο, μετά την αύξηση των τιμών του χαλκού.

Στη Ν. Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,5%, φθάνοντας στις 879,87 μονάδες. Οι μετοχές της LG Card Co. κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης πιστώτριας, Korea Development Bank, ότι οι εταιρείες του ομίλου LG Group, αρνήθηκαν να εγγυηθούν για την εταιρεία πιστωτικών καρτών της χώρας, ωθώντας την στο χείλος της πτώχευσης.

Οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, σημείωναν κέρδη, τη στιγμή που οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν απώλειες. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,5%, φθάνοντας στις 97,83 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα