PanAmSat: Αίτηση για πώληση μετοχών αξίας 1,12 δισ. δολ.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 07:12

ΑΙΤΗΣΗ για την πώληση μετοχών αξίας 1,12 δισ. δολ. μέσω δημόσιας εγγραφής, σε οκτώ μήνες, κατέθεσε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης δορυφόρων των ΗΠΑ, PanAmSat Holding Corp., μετά την πώλησή της στην Kohlberg, Kravis, Roberts & Co.

Η Morgan Stanley, η Citigroup Inc. και η Merrill Lynch & Co. θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση της PanAmSat, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η εταιρεία, δεν ανακοίνωσε πόσες μετοχές προτίθεται να πουλήσει ή σε ποια τιμή, ενώ η εκπρόσωπός της, Kathryn Lancioni, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μερικές εταιρείες επενδύσεων, οι οποίες τυπικά κατέχουν περιουσιακά στοιχεία από τρία έως πέντε χρόνια, προχωρούν στην πώλησή τους πιο γρήγορα από ό,τι συνηθίζεται, μετά το ράλι των Χρηματιστηρίων από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών τον Μάϊο του 2003. Από τα κεφάλαια που θα αντλήσει η PanAmSat, θα καλύψει το χρέος της και θα καταβάλλει μέρισμα.

«Η πώληση των μετοχών μπορεί να φέρει ελαφρώς περισσότερες μετοχές στον κεφαλοποιημένο ισολογισμό της», σύμφωνα με σχόλιο της Moody's Investors Service.

H PanAmSat κατέχει και διαχειρίζεται 24 δορυφόρους σε ελικοειδή τροχιά της Γης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στους πελάτες της, συμπεριλαμβάνεται η Time Warner Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο, η News Corp. του Μurdoch, η Walt Disney Co., και η British Broadcasting Corp.

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού στα τέλη του 1990, αρχές 2000. Οι συνολικές της πωλήσεις το 2003 ανήλθαν σε 831 εκατ. δολ., χαμηλότερες σε ποσοστό της τάξης του 19% έναντι του 2000, χρονιά κατά την οποία τα έσοδά της ανήλθαν σε 1,02 δισ. δολάρια.

Το εννεάμηνο του έτους που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η PanAmSat, εμφάνισε ζημίες 97,9 εκατ. δολ. σε έσοδα 619,4 εκατ. δολ. έναντι κερδών 82,2% εκατ. δολ. σε έσοδα ύψους 613,4 εκατ. δολαρίων.

Η Moody's που κατατάσσει την PanAmSat για την πιστοληπτική της ικανότητα στο B1, τέσσερα επίπεδα χαμηλότερα από το επίπεδο της επένδυσης, ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα