Στο Βουκουρέστι την Τρίτη ΔΝΤ-Ε.Ε.-Παγκόσμια Τράπεζα

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 16:02
UPD:16:09
PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε στις 27 Σεπτεμβρίου μία νέα διετή συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία προστίθενται επιπλέον 2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο Βουκουρέστι καταφθάνουν αύριο εκπρόσωποι των πιστωτών της Ρουμανίας, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των οικονομικών μεγεθών και των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, στο πλαίσιο της νέας προληπτικού χαρακτήρα συμφωνίας χρηματοδότησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στις συζητήσεις, εκτός από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχες ομάδες εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Πέρα από τις επαφές με την κυβέρνηση έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των επιχειρηματικών ενώσεων, των τραπεζών και των κοινωνικών φορέων της χώρας.

«Τα αποτελέσματα (των επαφών) θα δοθούν στη δημοσιότητα στο τέλος της αποστολής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, Γκουιλέρμο Τολόσα.

Υπενθυμίζεται ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε στις 27 Σεπτεμβρίου μία νέα διετή συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα ύψους 2 δισ. ευρώ, στα οποία προστίθενται επιπλέον 2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για την τρίτη συμφωνία της Ρουμανίας με το ΔΝΤ, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στη Ρουμανία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Agerpres



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα