Ρουμανία: Στη βουλή η νέα συμφωνία με ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και Κομισιόν

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 10:56
UPD:11:03
EPA/ROBERT GHEMENT

Τη νέα συμφωνία της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα θα παρουσιάσει, σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα.

Ο ρουμάνος πρωθυπουργός εκτιμά ότι με τη νέα συμφωνία η χώρα θα είναι σε θέση να καταγράψει καλύτερο ρυθμό απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ιδίως δε, όσων σχετίζονται με τον τομέα των μεταφορών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά «μεταφράζονται» σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αν και δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα συμφωνία έως ότου εξεταστεί από το Συμβούλιο Διευθυντών του ΔΝΤ, ο κ. Πόντα διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα έχουν πρόσβαση στην επιστολή πρόθεσης που είναι έχει αποσταλεί από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ.

Η ρουμανική κυβέρνηση, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία για τη νέα, προληπτικού χαρακτήρα (stand by) συμφωνία, διάρκειας 24 μηνών. Η οικονομική αυτή στήριξη, συνολικού ύψους 4 δισ., χρηματοδοτείται εξίσου από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η νέα συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο Διευθυντών του ΔΝΤ εντός του Σεπτεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Agerpres
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα