Credit Suisse: Πουλά το 19,9% στην Warburg Pincus

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 10:23

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την πώληση του 19,9% μεριδίου της, στην εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, Warburg Pincus, μετά τη δημιουργία της δικής εταιρείας αγοραπωλησίας μετοχών, προχωρά η υπ'αριθμόν δύο ελβετική τράπεζα, Credit Suisse Group.

Η Credit Suisse, η οποία αγόρασε το μερίδιο το 1999, θα το πουλήσει πάλι στην Warburg Pincus, αντί ποσού που δεν έγινε γνωστό, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η εμπορική συναλλαγή δεν θα έχει κάποια επίδραση επί των αποτελεσμάτων της τράπεζας, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει πλέον οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς η Credit Suisse έχει δημιουργήσει ένα δικό της τομέα αγοραπωλησίας μετοχών τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Marc Dosch, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η πώληση γίνεται, καθώς η Credit Suisse, συγχωνεύει την Credit Suisse First Boston και συγκεκριμένα το τμήμα των αγοραπωλησιών μετοχών, μαζί με το λοιπό τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής, μειώνοντας έτσι το κόστος της λειτουργίας της τελευταίας. Στο μεταξύ, η Warburg Pincus, προσπαθεί να αυξήσει το κεφάλαιο εξαγορών που διαχειρίζεται, μετά την αύξηση των δαπανών των εταιρειών του κλάδου για συγχωνεύσεις, στα επίπεδα ρεκόρ των 180 δισ. δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Credit Suisse, Oswald Gruebel και ο επικεφαλής της Credit Suisse First Boston, Brady Dougan, είπαν στους επενδυτές ότι υπάρχει σχέδιο για τον περιορισμό του αριθμού των υπηρεσιών στους πελάτες και πως θα το ενδιαφέρον της τράπεζας, θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα