Ηonda: Νέο μοντέλο για νέους οδηγούς από το 2006 στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 10:36

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ προς τις ΗΠΑ, ενός μοντέλου για νέους οδηγούς, από το 2006, προσανατολίζεται η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., μετά την επιτυχία που σημειώνουν τα νέα μοντέλα της Toyota Motor Corp., στην εν λόγω αγορά.

«Θα εξάγουμε ένα αυτοκίνητο από τη Ιαπωνία για νέους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Honda, Takeo Fukui, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Fukui, 60 ετών, σχεδιάζει να λανσάρει τουλάχιστον τέσσερα νέα μοντέλα την επόμενη διετία, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο, 8,2%, της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, από όπου προέρχεται το 80% των συνολικών λειτουργικών της κερδών. Η Honda, απέτυχε να αυξήσει το μερίδιό της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, φέτος, περίοδος κατά την οποία, η Toyota, το αύξησε σε επίπεδα ρεκόρ και στο 12,1%.

Οι μετοχές της Honda, σημείωναν άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 5.300 γιέν ημία, στο Τόκυο. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 11,3%, έναντι ανόδου 8,7% του δείκτη Topix. Η επίδοσή τους ήταν κατά 2,8 μονάδες, χαμηλότερη από την επίδοση της Toyota, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα