HΠΑ: Εκπτώσεις έως και 75% για την προσέλκυση των καταναλωτών

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 11:20

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εκπτώσεις, σε ποσοστό της τάξης έως και 75%, προχωρούν μεταξύ άλλων αμερικανικών εταιρειών, οι εταιρείες Kmart Holding Corp. and Sears, Roebuck & Co., προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές της τελευταίας στιγμής, πριν τη νωθρότητα της αγοράς, λόγω εορτών.

Η αύξηση των πωλήσεων τις τρεις εβδομάδες του Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν κατά μέσον όρο 3,1% έναντι αύξησης σε ποσοστό 5,2% την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων των ΗΠΑ.

Οι μειώσεις των τιμών μπορεί να μην είναι αρκετές για να ωθήσουν τους καταναλωτές να δαπανήσουν περισσότερα σε δώρα, εκτιμούν διαχειριστές κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένου του David Keuler, της Mason Street Advisors. «Δεν ξέρω εάν είναι αρκετό αυτό, μετά από 2,5 εβδομάδες με χαμηλές πωλήσεις», είπε ο Keuler, o οποίος διαχειρίζεται 60 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Wal-Mart Stores Inc., συμπληρώνοντας: «Αυτό που χρειαζόταν αυτήν την περίοδο ήταν η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη».

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, αποτελούν το 25% των συνολικών πωλήσεων των λιανοπωλητών, ενώ οι δαπάνες των καταναλωτών, που αποτελούν περίπου το 2/3 της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, που μειώθηκαν, ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Τελευταία φορά, που η Παραμονή Χριστουγέννων ήταν Παρασκευή, ήταν το 1999, ημέρα κατά την οποία είχαν γίνει οι μεγαλύτερες πωλήσεις όλης της σαιζόν στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα