ΗΠΑ: Υποβάθμιση από τον κινεζικό οίκο Dagong

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:47
UPD:13:21
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ως βασική αιτία της υποβάθμισης ο οίκος αναφέρει τη διαφωνία για το όριο του αμερικανικού χρέους και τον προϋπολογισμό.

Σε υποβάθμιση των ΗΠΑ σε «Α-» από «Α» προέβη σήμερα ο κινεζικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Dagong, ενώ διατήρησε αρνητικό το outlook, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ως βασική αιτία της υποβάθμισης ο οίκος αναφέρει τη διαφωνία για το όριο του αμερικανικού χρέους και τον προϋπολογισμό που τερματίστηκε, προς το παρόν, με μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Όπως επισημαίνει, αν και οι ΗΠΑ απέφυγαν προς το παρόν τη χρεοκοπία στο παρά πέντε, και συμφώνησαν στην αύξηση του ορίου του χρέους, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας παραμένει, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, απλά πήρε μία μικρή παράταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η αμερικανική κυβέρνηση «εξακολουθεί να κινείται προς το χείλος μίας κρίσης χρεοκοπίας, μία κατάσταση που δεν μπορεί να αρθεί ουσιαστικά κατά το ορατό μέλλον».

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αξιολογήσεις της Dagong δεν συγκεντρώνουν ενδιαφέρον εκτός Κίνας και ο οίκος αξιολογεί με εντελώς διαοφορετικό τρόπο από ότι οι Moody's, Standard & Poor's και Fitch.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα