Πτώση στο δολάριο, άνοδος στο ευρώ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:43
UPD:13:38
EPA/KHALED ELFIQI

Απώλειες καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων, σε μία αντίδραση τύπου «αγόρασε τη φήμη και πούλα την είδηση», μετά τη συμφωνία στο παρά πέντε στο αμερικάνικο Κογκρέσο και την αποφυγή της χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν στα 98,65, ενώ νωρίτερα στη συνεδριάση είχε βρεθεί στο υψηλό τριών εβδομάδων και το 99,01.

Το δολάριο έχασε την δυναμική του καθώς η αγορά είχε αποτιμήσει την πιθανότητα συμφωνίας την τελευταία στιγμή στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ο δείκτης του δολαρίου, που μετρά την αξία του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού των βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1% στις 80,367 μονάδες, μακριά από το υψηλό ενός μηνός που άγγιξε χθες και τις 80,754 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύεται 0,69% στα 1,3625 έναντι του δολαρίου, από το χαμηλό δύο εβδομάδων και το 1,3472 που βρέθηκε χθες.

Σύμφωνα με την Credit Agricole, η τάση για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου το επόμενο διάστημα είναι ξεκάθαρα ανοδική και η τράπεζα τηρεί long θέσεις με στόχο το 1,38.

Όπως εξηγεί, όσο δεν υπάρχει κάποια δράση από την ΕΚΤ, το ευρώ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Εάν πλησιάσει το 1,40 έναντι του δολαρίου, τότε ίσως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλάξει στάση και χαλαρώσει περαιτέρω την νομισματική της πολιτική, κάτι που θα ασκήσει πίεση στο νόμισμα. Όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες και  γι αυτό η C.A διατηρεί το στόχο του 1,38.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα