Ε.Κ.: Δημόσιες προτάσεις από τη Viohalco SA για τις εισηγμένες θυγατρικές

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 19:43

Εφόσον ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός, η εταιρεία «Viohalco SA» θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε δημόσιες προτάσεις για τις εταιρείες του ομίλου «Βιοχάλκο ΑΕ» των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χ.Α.

Την υποχρέωση της Vioxalco SA – αφού αυτή απορροφήσει  την εισηγμένη Βιοχάλκο ΑΕ- να προβεί στην υποβολή υποχρεωτικών δημοσίων προτάσεων για τις έξι εισηγμένες στο ΧΑ θυγατρικές της αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι η υποβολή ταυτόχρονων δημοσίων προτάσεων απαιτεί ιδαίτερα υψηλά κεφάλαια από την πλευρά της Vioxalco SA.

Η Βιοχάλκο επανέλαβε την αρχική της πρόθεση περί εισαγωγής της Vioxalco SA στο Euronext και εν συνεχεία στο ΧΑ, στοιχείο που αν δεν αλλάξει θα υποχρεώσει την εταιρεία να εξασφαλίσει πλειοψηφία 90% και όχι 67%  στην επικείμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για να εγκρίνει την απορρόφηση.

Η προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία μείωνε σε 67% την απαιτούμενη απαρτία μόνο στις περιπτώσεις ταυτόχρονου dual listing και όχι απλώς διπλής εισαγωγής.

Βάσει των έως τώρα στοιχείων και του χρονοδιαγράμματος που η Βιοχάλκο ατύπως ενημέρωσε το ΧΑ, εντός του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση της Βιοχάλκο ΑΕ  από τη Vioxalco SA.

Κατόπιν αυτού,  και εντός 20 ημερών, η Vioxalco SA θα πρέπει, κατόπιν των σημερινών εξελίξεων, να προχωρήσει στην υποβολή έξι ταυτόχρονων δημοσίων προτάσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα