Αμετάβλητη αναμένεται η νομισματική πολιτική στη Βρετανία

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 11:41
UPD:11:56
Reuters/PAUL HACKETT

Αμετάβλητο στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5% εκτιμάται ότι θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) στην αυριανή της συνεδρίαση, ενώ οι αναλυτές δεν αναμένουν μεταβολή ούτε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 375 δισ. στερλινών.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα εκτιμάται ότι θα αποτρέψουν την BoE από μια κίνηση ενίσχυσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ το βασικό επιτόκιο θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία στη χώρα.

Αναλυτές θεωρούν ότι η ήδη περιορισμένη πιθανότητα για περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων ποσοτικής χαλάρωσης φαίνεται να μειώνεται περαιτέρω, καθώς τα καλά νέα για τη βρετανική οικονομία συνεχίζουν να έρχονται. Την ίδια ώρα, οποιαδήποτε μεταβολή των επιτοκίων είναι απομακρυσμένη, είτε η ανεργία μειωθεί ταχύτερα απ’ ό,τι αναμένει η κεντρική τράπεζα, είτε όχι.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,4% φέτος, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν για ανάπτυξη της τάξης του 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα