Βρετανία: Χαμηλά επιτόκια μέχρι να πέσει η ανεργία

Ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 12:56
UPD:13:01
REUTERS/TOBY MELVILLE

Αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στην αγορά περισσότερων κρατικών ομολόγων, αν χρειαστεί.

Την πρόθεσή της να διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έως ότου υποχωρήσει η ανεργία στο 7% - κάτι που θεωρείται απίθανο τα επόμενα τρία έτη - γνωστοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ).

YOUTUBE/BANKOFENGLANDUK

H συνέντευξη Τύπου του Μαρκ Κάρνεϊ

Μόλις ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του Καναδού Μαρκ Κάρνεϊ στο «τιμόνι» της, η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%, εκτός και αν ο πληθωρισμός κινδυνεύσει να εκτροχιαστεί ή αν απειληθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα.

REUTERS

To ρεπορτάζ του Reuters

«Μέχρις ότου να συρρικνωθεί σημαντικά το περιθώριο στασιμότητας της οικονομίας, είναι σωστό να διατηρήσουμε την υφιστάμενη εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική», αναφέρει η ΒΟΕ στην ανακοίνωσή της.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Οι αξιωματούχοι της ΒΟΕ δηλώνουν, παράλληλα, έτοιμοι να προχωρήσουν στην αγορά περισσότερων κρατικών ομολόγων, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η ανάπτυξη στη Βρετανία πιθανόν να είναι «αδύναμη βάσει των ιστορικών στάνταρντ», παρόλο που η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος και ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα