Monte dei Paschi: Προς ΑΜΚ ύψους 2,5 δισ. ευρώ

Καταργούνται 8.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2015
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 13:17
UPD:13:21
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, την οποία είχαν ζητήσει οι Βρυξέλλες, φέρεται να συμφώνησε το διοικητικό συμβούλιο της τρίτης από πλευράς ενεργητικού ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η τράπεζα, που προσπαθεί να αποφύγει την κρατικοποίηση, ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου καθώς και την περικοπή περίπου 8.000 θέσεων εργασίας έως το 2015, το κλείσιμο 400 καταστημάτων, μειώσεις στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών και πωλήσεις στοιχείων του ενεργητικού της.

Οι Βρυξέλλες, που είχαν απορρίψει προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, θεωρώντας ότι δεν ήταν αρκετά αυστηρό, επέμειναν να μειώσει αυτή το χαρτοφυλάκιό της σε ιταλικά κρατικά ομόλογα ύψους 29 δισ. ευρώ, ώστε να της επιτραπεί να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 4,1 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων. Χωρίς τη βοήθεια αυτή, η τράπεζα δεν θα ήταν βιώσιμη.

REUTERS TV

Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Monte dei Paschi, Φαμπρίτσιο Βιόλα, το δ.σ. έχει «εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τον κατάλογο των δεσμεύσεων που ανέλαβε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ενεργοποιηθεί η έγκριση της κρατικής βοήθειας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα