Monte dei Paschi: Δεν θα αποπληρώσει τοκομερίδια υβριδικών δανείων

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 13:23
UPD:13:30
EPA/MONTE DEI PASCHI DI SIENA / HANDOUT

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία βρέθηκε στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Την πρόθεσή της να μην αποπληρώσει τοκομερίδια (coupons) τριών υβριδικών δανείων της που λήγουν στο τέλος του μήνα, προϋπόθεση που είχαν θέσει οι ευρωπαϊκές αρχές για να μπορέσει να λάβει κρατική βοήθεια, ανακοίνωσε η τράπεζα Monte dei Paschi di Siena.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία βρέθηκε στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το σχέδιο αναδιάρθρωσής της. Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια έχει ζητήσει από την τράπεζα να κάνει πιο αυστηρό το σχέδιο αυτό.

REUTERS

Σε επιστολή του προς την ιταλική κυβέρνηση, ο κ. Αλμούνια αναφέρει ότι οι πληρωμές στους κατόχους υβριδικού χρέους και χρέους χαμηλότερου βαθμού διασφάλισης (subordinated debt) από τη Monte Paschi πρέπει να «αποτραπούν στο μεγαλύτερο δυνατό νομικά βαθμό».

Η τράπεζα είχε εκδώσει ένα υβριδικό χρηματοδοτικό μέσο το 2008 για τη μερική χρηματοδότηση της αμφιλεγόμενης εξαγοράς της ανταγωνίστριάς της Antonveneta. «Η αναστολή πληρωμής τόκων επιτρέπεται, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, από τους σχετικούς κανονισμούς» των τίτλων, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα