Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Στο 1,38 το "βλέπει" η Goldman Sachs μέχρι τα τέλη του έτους
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 13:11
UPD:13:19
EC

Με σταθεροποητικές τάσεις κινείται σήμερα το ευρώ  λόγω... Ελλάδας.  Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, το ευρώ σημέρα λαμβάνει στήριξη από την είδηση ότι η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, θα σημειώσει ανάκαμψη το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού.

Αυτήν την ώρα, το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3571 δολάρια με οριακή πτώση 0,01%, απέχοντας αρκετά από το υψηλό οκτώ μηνών των 1,3645 δολαρίων που άγγιξε την Πέμπτη.

Το δολάριο περιόρισε τις απώλειές του από τα νέα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του γιεν που άγγιξε στις αρχές της συνεδρίασης, παραμένει ωστόσο κοντά στο χαμηλό οκτώ μηνών έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, καθώς η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση στις ΗΠΑ διατηρεί την νευρικότητα στους επενδυτές.

Λίγα ελπιδοφόρα σημάδια προέκυψαν τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει ότι θα δεχθεί μια βραχυπρόθεσμη αύξηση στον δανεισμό της χώρας για να αποφευχθεί τη χρεοκοπία. Επίσης, ένας γερουσιαστής φέρεται να σχεδιάζει πρόγραμμα μείωσης των ομοσπονδιακών δαπανών και μεταρρύθμισης του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας.

Από την μεριά της η Goldman Sachs δηλώνει bullish για το ευρώ έναντι του δολαρίου, λόγω των στοιχείων του ΔΝΤ που έδειξαν πως οι κεντρικές τράπεζες έχουν και πάλι αρχίσει να αυξάνουν τις θέσεις τους στο ευρωπαϊκό νόμισμα, αν και σε μικρό βαθμό, από 23,6% στο 23,8% το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο αυτή είναι η πρώτη αύξηση μετά από επτά συνεχόμενα τρίμηνα μεγάλης μείωσης.

Η Goldman Sachs δίνει στόχο για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου για τα τέλη του 2013, στο 1,38.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα