Γ. Στουρνάρας: Καινούριο δάνειο δεν σημαίνει νέο μνημόνιο

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο ΥΠΟΙΚ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 23:53
UPD:08/10/2013 01:10
FOSPHOTOS /Philippos Messinis

«Όλα δείχνουν βελτίωση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προσθέτοντας πως έχουμε φύγει από τη ζώνη της χρεοκοπίας (φωτογραφία αρχείου).

Καινούριο δάνειο δεν σημαίνει νέο μνημόνιο ούτε χρεοκοπία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star. «Μακάρι να πάμε σε μνημόνιο 50 ετών, γιατί το χρέος μας σε 50 χρόνια θα έχει μειωθεί πολύ», δήλωσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας πως «όλα δείχνουν βελτίωση».

Παράλληλα σημείωσε πως η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί κατά 25% κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών και υπογράμμισε ότι για δεύτερη χρονιά η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερο αποτέλεσμα από τον στόχο.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα έχει φύγει από τη ζώνη της χρεοκοπίας ενώ επεσήμανε πως η τρόικα θα φύγει από τη χώρα όταν μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας και μόνιμα στις αγορές. «Έχουμε πει αρκετά "όχι" στην τρόικα», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως τόνισε, η χώρα θα ήταν εκτός ευρώ εάν δεν είχε ακολουθηθεί η σημερινή πολιτική ενώ έκανε αναφορά στα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στη τρέχουσα κατάσταση. Η αιτία, είπε, βρίσκεται στα λάθη που έκανε η χώρα ως μέλος του κοινού νομίσματος.

Για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, ο υπουργός παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κρίση ωστόσο πρόσθεσε πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

Τέλος για τη λίστα Λαγκάρντ, διεμήνυσε πως η υπόθεση παραμένει στο μικροσκόπιο.

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα