Οι απαιτήσεις της τρόικας επαναφέρουν την κυβέρνηση στη σκληρή πραγματικότητα

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 18:15
UPD:18:24
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να έχουν συνάντηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ισραήλ, σίγουρα όμως αμέσως μετά την επιστροφή τους, προκειμένου να έχουν μία εφ όλης της ύλης κουβέντα. Στη φωτογραφία το Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Ο πολιτικός χρόνος που κέρδισε η κυβέρνηση με τη σύλληψη βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής εξαντλείται. 

Η σημερινή κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014, οι εκτιμήσεις του οποίου τελούν υπό την έγκριση της τρόικας, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στη μέση αξιολόγησης, όπως είπε και ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επανέφεραν τα κυβερνητικά στελέχη στη σκληρή πραγματικότητα. 

Η τρόικα φεύγοντας από την Αθήνα προειδοποίησε ότι θα επιστρέψει όταν υλοποιηθούν τα έξι προαπαιτούμενα. Δηλαδή ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, η ολοκλήρωση των διαθεσιμοτήτων, το ζήτημα των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, η τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα χρέη των δήμων προς ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και τέλος οι ιδιωτικοποιήσεις.

Εντός αυτού του κλίματος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτή Ν. Δένδιας έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να «τελειώσει» στη συνείδηση των ψηφοφόρων της, τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα τρέχει δύο ακανθώδη θέματα από την έκβαση των οποίων εξαρτά πολλά η κυβέρνηση: την έρευνα για τις διασυνδέσεις της οργάνωσης στην αστυνομία και την αποκάλυψη όσων τη χρηματοδοτούσαν.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να συναντιούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Ισραήλ, σίγουρα όμως αμέσως μετά την επιστροφή τους, προκειμένου να έχουν μία εφ όλης της ύλης κουβέντα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάει πίσω η ανακοίνωση της Προγραμματικής Συμφωνίας της κυβέρνησης, η οποία, για όσους έχουν καλή μνήμη, είχε προσδιοριστεί διά στόματος του κ. Βενιζέλου, για σήμερα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή