Δ. Κουτσούμπας: Βάρβαρα μέτρα με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού

Δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 15:08
UPD:15:39
902portal

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

A- A A+

Με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού τα μέτρα που έρχονται θα είναι πάνω στα προϋπάρχοντα και θα είναι βάρβαρα ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

«Μιλάμε για νέες ιδιωτικοποιήσεις, όπως στα λιμάνια και σε άλλους μεγάλους, στρατηγικής σημασίας, κλάδους της οικονομίας, αλλά και για περικοπές κοινωνικών δαπανών, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, στην υγεία και την παιδεία, καθώς και νέα φοροληστεία με νέα χαράτσια και νέους βάρβαρους φορολογικούς νόμους που θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι και ο λαός», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα  που κάνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας μπροστά στην πορεία ιδιωτικοποίησης.

«Λιμάνια ιδιωτικοποιημένα, που είτε με πλειοψηφικά πακέτα με την COSCO ή με άλλες μονοπωλιακές εταιρείες είτε από την άλλη μεριά ένας γενικόλογος δημόσιος έλεγχος από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα της οικονομίας, για τους ίδιους τους εργαζόμενους, για το λαό μας, για τη χώρα μας, δεν θα σημαίνει τίποτα. Θα σημαίνει παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων, κατακτήσεων, εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους χώρους δουλειάς» τόνισε.

   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή