Άνοιγμα στην Τουρκία για τον τουρισμό από την Ολ. Κεφαλογιάννη

Την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών διερεύνησε με τον Εγκεμέν Μπαγίς
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 19:19
UPD:19:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η ελληνική πλευρά εξέφρασε την πρόθεση  να ανοίξει γραφείο πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη καθώς όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη αυτό θα βοηθήσει να ενημερωθούν περισσότεροι Τούρκοι για τον ελληνικό τουρισμό.

Την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί και φέτος το πιλοτικό προγράμμα θεώρησης (Visa) για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Όπως τόνισε η ίδια, το μέτρο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ε.Ε. που λειτουργεί το συγκεκριμένο το πιλοτικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ελληνική πλευρά εξέφρασε την πρόθεση  να ανοίξει γραφείο πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη καθώς όπως  είπε η κ. Κεφαλογιάννη αυτό θα βοηθήσει να ενημερωθούν περισσότεροι Τούρκοι για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον τουρισμό, το οποίο, όπως είπε η ίδια, πρέπει να γίνει πάλι στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις της με τον Τούρκο ομόλογο της.

Τέτοιου είδους συνεργασίες, σύμφωνησαν και τα δύο μέρη, έχουν αμοιβαίο όφελος και λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των λαών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα