Επαφές Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 17:07
UPD:17:10

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με την πρόεδρο και εκδότρια του περιοδικού Forbes Woman, Moira Forbes.

Eπαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αλλά και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων είχε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έμφαση που δίδεται στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, θρησκευτικός, συνεδριακός και ο τουρισμός 3ης ηλικίας, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στην προσέλκυση και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Στο διάστημα της παραμονής της στη Νέα Υόρκη, η υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες όπως είναι η Washington Post και στην Wall Street journal. Επίσης συναντήθηκε και με την πρόεδρο και εκδότρια του περιοδικού Forbes Woman, Moira Forbes. 

Στις συνεντεύξεις της, στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το 2013 ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα και ότι προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό προορισμό για τους Αμερικανούς. Στο πλαίσιο  αυτό παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ελλάδα, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενη.

Σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως το 2013 είναι μια καλή χρονιά και για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ, καθώς, όπως είπε, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Αμερική.

Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά, με στόχο να κάνουμε και πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για τους Αμερικανούς, πρόσθεσε.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα