Κροατία: Ισπανική επένδυση 50 εκατ. σε αιολικό πάρκο

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 12:51
UPD:13:05
Reuters/CARLOS BARRIA

Εγκαινιάστηκε χθες στην Κροατία αιολικό πάρκο, ισχύος 30 MW, που κατασκεύασε η ισπανική ενεργειακή εταιρεία Acciona. Το πάρκο βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στη Μπλίζνα και τη Μπριστίβιτσα, κοντά στην δαλματική πόλη Τρόγκιρ, και αποτελεί μία επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο θα απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους, αποτελείται από 20 ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα παράγουν ετησίως ηλεκτρική ενέργεια, που θα επαρκεί για 30.000 νοικοκυριά. Οι ανεμογεννήτριες έχουν κατασκευαστεί στα κροατικά ναυπηγεία στο Σπλιτ.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσιπόβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ποσοστό 60% των εργασιών κατασκευής του πάρκου, εκτελέστηκε από κροατικές εταιρείες.

«Η εταιρεία Acciona γνώρισε από κοντά τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές παραμέτρους του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα. Αυτό το αιολικό πάρκο συνιστά ένα καλό παράδειγμα για άλλους επενδυτές και τα πιθανά σχέδια επενδύσεων στην Κροατία», είπε ο κ. Γιοσίποβιτς.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα