Πτωτικά η Wall Street

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 16:57
UPD:17:06
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Χαμηλότερα κινείται η Wall Street, την δεύτερη μέρα του shutdown των ΗΠΑ, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών κερδών, μετά τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία της αγοράς εργασίας του ιδιωτικού τομέα.     

Αυτήν την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0.63%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση της τάξης του 0.60%, και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0.42%.

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη στο δίκτυο CNBC αργότερα, αναλυόντας τις εξλίξεις γύρω από του «λουκέτο» των βασικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και για το ανώτατο όριο του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία της αγοράς εργασίας, η αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο, ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας ADP.

Ειδικότερα, οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 166.000 τον τελευταίο μήνα, ενώ οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο κατά 178.000. Η άνοδος του Αυγούστου αναθεωρήθηκε καθοδικά στις 159.000 από 176.000.

Παράλληλα, ενισχύονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την πολιτική αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον για τον προϋπολογισμό και τον πιθανό της αντίκτυπο στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, με τον κίνδυνο του default των ΗΠΑ να επιμένει.

Η μετοχή της Monsanto σημειώνει πτώση 2,68% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας που ήταν πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της Microsoft σημειώνει απώλειες 0,19% μετά την είδηση ότι 20 από τους μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας, πιέζουν τον Bill Gates να παραιτηθεί.

Η μετοχή της Alcoa υποχωρεί 1,77% μετά την μείωση την μείωση της σύστασής της από την Deutsche Bank σε "sell" από "hold".

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα