Σημαντική άνοδος στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 13:26
UPD:15:32

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης με αιχμή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τα αρχικά κέρδη διευρύνθηκαν μετά την είδηση ότι ο δείκτης του ινστιτούτου ZWE για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, της υπ' αριθμόν ένα οικονομίας της ευρωζώνης, σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο για πρώτη φορά το τελευταίο επτάμηνο και διαμορφώθηκε στις 14 μονάδες από 0,6 μονάδες το Δεκέμβριο. Η άνοδος αυτή υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Mπούντεσμπανκ, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν το Νοέμβριο του 2002 κατά 1,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις, που είχαν ανακοινωθεί στις 10 Ιανουαρίου, έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 1,4%.

Στις 13:24 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Xetra DAX είχε διαμορφωθεί στις 2.937,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,50%. Νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 2.955,75 μονάδες, στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο.

Σημαντικά κέρδη (3,58%) καταγράφει η μετοχή του ομίλου MAN, o oποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά του στο σύνολο της περυσινής χρήσης διαμορφώθηκαν στα 16 δισεκ. ευρώ υπερβαίνοντας το στόχο της διοίκησης. Σε σχέση με τη χρήση 2001, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 2%.

Ανοδο άνω του 3% σημειώνει και η μετοχή της Deutsche Telekom. Η ABN Amro αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τη σύστασή της για τη γερμανική μετοχή σε «διακράτηση» από «πώληση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα