Μικρή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 13:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου παρά τη δημοσιοποίηση ορισμένων ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης του ινστιτούτου ZWE για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, της υπ' αριθμόν ένα οικονομίας της ευρωζώνης, σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο για πρώτη φορά το τελευταίο επτάμηνο και διαμορφώθηκε στις 14 μονάδες από 0,6 μονάδες το Δεκέμβριο. Η άνοδος αυτή υπερέβη κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα οι δαπάνες των γάλλων καταναλωτών αυξήθηκαν κατά 1,6% σε μηναία βάση έναντι μείωσης 1,8% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- το Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί σε διάστημα σχεδόν τριών ετών.

Αντιθέτως, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία υποχώρησε τον Ιανουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 1996. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 106,2 μονάδες από 106,7 μονάδες το Δεκέμβριο του 2002.

Στις 12:49 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,0646 δολάρια, έναντι 1,0678 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0653 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα