Με κέρδη 0,44% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 13:55

ΘΕΤΙΚΟ παραμένει το κλίμα στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλους τους κλάδους.

Στις 13:48 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης CAC 40 βρισκόταν στις 3.033,46 μονάδες αυξημένος κατά 0,44%, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει μέχρι τις 3.064,09.

Τα σημαντικότερα κέρδη (5,53%) καταγράφει η μετοχή της Alcatel. Η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε σήμερα την αξιολόγησή της για τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε "outperform" από "neutral".

Σημαντική άνοδο (2,25%) σημειώνει και ο τίτλος της France Telecom. Η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή-στόχο της γαλλικής μετοχής στα 28,5 ευρώ από 25 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Ανοδο άνω του 2% σημειώνει και η μετοχική τιμή της Orange, της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της France Telecom.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν και οι μετοχές εταιρειών από τον κλάδο της λιανικού εμπορίου στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι οι δαπάνες των γάλλων καταναλωτών αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 1,6% σε μηναία βάση έναντι μείωσης 1,8% -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- το Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί σε διάστημα σχεδόν τριών ετών.

Η μετοχική τιμή της Pinault Printemps Redoute SA, του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στην Ευρώπη, ενισχύεται κατά 2,48%. Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Carrefour.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα