Τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία της εμφάνισε η Credit Suisse

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 13:45

Τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία του ανακοίνωσε σήμερα ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός Credit Suisse Group. Εσπευσε, όμως, να απαλύνει την αίσθηση προβαίνοντας στην πρόβλεψη για «αντιστροφή της πτωτικής τάσης στην κερδοφορία του» εντός του 2003.

Οι καθαρές ζημίες του ομίλου ανήλθαν πέρυσι στο ποσό-ρεκόρ των 3,4 δισ. ελβετικών φράγκων, καταρρίπτοντας το παλαιό ρεκόρ των 2,1 δισ. φράγκων που είχε ανακοινώσει για το 1996.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών έκαναν λόγο για ζημίες ύψους 2,5 δισ. ελβετικών φράγκων, έναντι κερδών ύψους 1,6 δισ. φράγκων στο 2001.

Η Credit Suisse, της οποίας η γνωστοποίηση αποτελεσμάτων είχε προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, έμεινε πιστή στην πρακτική της να προανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου, γνωστοποιώντας σήμερα μεγαλύτερες των προβλεπόμενων ζημίες.

Στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2002, οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 1 δισ. ελβετικά φράγκα καθώς ο ελβετικός όμιλος προέβλεψε κεφάλαια ύψους 456 εκατ. φράγκων για, μεταξύ άλλων, το διακανονισμό δικαστικών υποθέσεων που σχετίζονται με παραπλάνηση πελατών από τη Credit Suisse First Boston με μεροληπτική ανάλυση μετοχών.

Την πρόβλεψη για επιστροφή στην κερδοφορία έκανε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Φίλιπ Ράιαν σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ενώ, από την πλευρά του, ο ένας εκ των διευθυνόντων συμβούλων της Credit Suisse Τζων Μακ τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ότι «εργαζόμαστε» προς αυτή την κατεύθυνση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα