Αισιόδοξη η Deutsche Bank για τις μετοχές

«Βρισκόμαστε μόνο στο τέλος της πρώτης φάσης της bull market»
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 15:23
UPD:15:25
REUTERS/Toru Hanai

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η απόφαση της Fed την περασμένη Τετάρτη, να συνεχίσει τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, στηρίζει την προτίμηση των τοποθετήσεων σε μετοχές έναντι των ομολόγων.

Σε νέα έκθεσή της η Deutsche Bank δηλώνει αισιόδοξη για τις μετοχές και δίνει τους λόγους για τους οποίους, σύμφωνα με την άποψή της, οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν.

Όπως σημειώνεται, από τις αρχές του έτους έως σήμερα, οι μετοχές έχουν τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες assets.  Δεδομένου όμως, ότι αρκετοί δείκτες των ανεπτυγμένων αγορών βρίσκονται ή πλησιάζουν τα ιστορικά υψηλά τους, ίσως είναι δύσκολο για τους επενδυτές να αποφασίσουν να τοποθετηθούν στις αγορές, επισημαίνει η τράπεζα.

Παρ ' όλα αυτά, όπως τονίζει, παραμένει "bullish" για τις μετοχές, καθώς βρισκόμαστε μόνο στο τέλος της πρώτης φάσης της bull market  και μετά από σχεδόν δύο χρόνια υποβαθμίσεων των προσδοκιών για την κερδοφορία των εταιρειών, είμαστε πολύ κοντά στο σημείο αλλαγής αυτής της τάσης.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, oι βασικοί λόγοι πίσω από τη θετική της στάση για τις μετοχές είναι οι εξής:

Πρώτον, το 80% των παγκόσμιων δεικτών PMI σημειώνουν βελτίωση και υποδεικνύουν πως στο γ’ τρίμηνο το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αγγίξει το 4% ετησίως. Αυτό ξεπερνά τον στόχο της Deutsche Bank για το ΑΕΠ του 2014, που τοποθετείται στο 3,8% .

Δεύτερον, οι ανακοινώσεις και τα σχόλια των εισηγμένων εταιρειών, γύρω από τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία τους, έχουν αρχίσει και γίνονται πιο αισιόδοξα.

Επίσης, οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να διατηρούν μία ιδιαίτερα accommodative νομισματική πολιτική - ενισχυτική της οικονομικής ανάπτυξης, και δεν θέλουν τις προσδοκίες για πιθανή αύξηση των επιτοκίων να «πνίξουν» την ανάπτυξη.

Όπως καταλήγει η Deutsche Bank, η απόφαση της Fed την περασμένη Τετάρτη, να συνεχίσει τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, στηρίζει την προτίμηση των τοποθετήσεων σε μετοχές έναντι των ομολόγων,



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα