Ρέγκλινγκ: Αναγκαίο ένα εργαλείο στήριξης τραπεζών πριν τα τεστ αντοχής

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 15:18
UPD:15:21
EPA/STEPHEN MORRISON

Ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπέρ της λειτουργίας ενός εργαλείου για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα «τεστ αντοχής» (stress tests) των τραπεζών, τάχθηκε ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ο μόνιμος μηχανισμός δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο αυτό αν δεν αλλάξουν πρώτα οι κανόνες που τον διέπουν.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) εντείνουν τις ανησυχίες ότι οι έλεγχοι των ευρωπαϊκών τραπεζών τον επόμενο χρόνο ίσως αποκαλύψουν νέα κεφαλαιακά κενά χωρίς να έχει προβλεφθεί πώς θα μπορούσαν αυτά να καλυφθούν.

Μιλώντας σε ειδική ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι «επείγουσα» ανάγκη να υπάρχει ένα εργαλείο στήριξης για τις τράπεζες εκείνες που δεν μπορούν από μόνες τους να καλύψουν τα κενά αυτά.

«Μερικές φορές είναι πολύ καλό να έχουμε συγκεκριμένα εργαλεία, όχι με την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά να τα έχουμε στη διάθεσή μας... για να καθησυχάσουμε τις αγορές», ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης πως είναι σημαντικό να υπάρχει «σαφήνεια για όλα αυτά όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου ποιότητας κεφαλαίων και των stress tests».

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα