Τάσεις ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 10:25
UPD:10:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο της τεχνολογίας μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Siemens και STMicrolectronics.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.714,8 μονάδες αυξημένος κατά 1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.965,48 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,16% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.838,23 μονάδες με άνοδο 1,25%.

Η μετοχή της Siemens ενισχύεται κατά 3,2%. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2002 τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν μικρή πτώση κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001 και διαμορφώθηκαν στα 521 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, η διοίκηση της Siemens διατήρησε αμετάβλητες τις αρχικές της προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της εταιρείας στην τρέχουσα χρήση.

Αξιόλογα κέρδη (4,07%) καταγράφει και η μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics, τα κέρδη οποίας στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο έφθασαν τα 160,6 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς. Ο τίτλος της ομοειδούς γερμανικής εταιρείας Infineon Technologies κερδίζει 3,26%.

Θετικό αντίκτυπο στην πορεία του τεχνολογικού κλάδου έχουν και τα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών Texas Instruments και Qualcomm.

Στον αντίποδα, μεγάλη πτώση (5,69%) σημειώνει η μετοχή της Abbey National μετά από πληροφορίες ότι η UBS Warburg προέβη σε υποβάθμιση της επενδυτικής της πρότασης για τον τίτλο της βρετανικής τράπεζας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 12 μ. (ώρα Ελλάδος) τα οικονομικά αποτελέσματα της φινλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της περυσινής χρήσης. Η μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα