KLM : Περιόρισε τις ζημίες το γ' τρίμηνο της χρήσης

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 10:56
UPD:10:57

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τις ζημίες της το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η αεροπορική εταιρεία της Ολλανδίας, KLM Royal Dutch Airlines NV, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει στο έδαφος μερικά από τα αεροσκάφη της προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης εισιτηρίων, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 66 εκατ. ευρώ (71 εκατ. δολ.) ή 1,41 ευρώ ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2002, έναντι ζημίας 94 εκατ. ευρώ ή 2,02 ευρώ ανά μετοχή την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7%, φθάνοντας το 1,6 δισ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Αμστερνταμ, ανακοίνωσε ότι περιμένει να εμφανίσει ζημίες για δεύτερη οικονομική χρήση ως αποτέλεσμα της μείωσης των αεροπορικών ταξιδίων, αλλά και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, υπό την απειλή μιας πολεμικής σύγκρουσης στο Ιράκ.

Η KLM έχει μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων κατά 40% προκειμένου να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό από την EasyJet Plc, την υπ' αριθμόν ένα εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης.

Οι μετοχές της KLM κέρδισαν 8 σεντς, ποσοστό 1% ανά μετοχή, φθάνοντας στα 8,48 ευρώ η μία στις 9 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ζημίες της εταιρείας προβλέπετο να διαμορφωθούν στα 98 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει στο έδαφος ένα αεροσκάφος της τύπου Boeing 747-300 και μερικά επιβατικά αεροσκάφη των εσωτερικών πτήσεων από την 1η Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξισορροπήσει τη μείωση της ζήτησης.

Το κόστος των καυσίμων ανήλθε σε 221 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο έναντι 222 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001, καθώς η ισοτιμία του δολαρίου οδήγησε σε υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία. Το εργατικό κόστος αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 10% μετά την αύξηση των μισθών και των υψηλότερων χρεώσεων στις συντάξεις.

Η KLM το εννεάμηνο της χρήσης εμφάνισε καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ ή 64 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας 48 εκατ. ευρώ ή 1,06 ευρώ ανά μετοχή που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001. Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 119 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο από 30 εκατ. ευρώ που ήταν το εννεάμηνο της χρήσης του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα