Eλαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ

Αύξηση των long θέσεων συστήνει η Credit Agricole
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 13:00
UPD:13:00
Shutterstock

Με μικρές απώλειες κινείται σήμερα το ευρώ, μετά τις δηλώσεις της ΕΚΤ ότι είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα και μετά τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Γερμανία που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Το ευρώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στο 1,3494 έναντι του δολαρίου, έχοντας νωρίτερα βρεθεί στο 1,3514 και μετά από απώλειες 0,2% χθες, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι η τράπεζα είναι έτοιμη, εάν χρειαστεί, να τονώσει την αγορά με περισσότερη ρευστότητα έτσι ώστε να εμποδίσει την αύξηση των επιτοκίων που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά : «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να παράσχει στις τράπεζες νέο - τρίτο - γύρο φθηνών δανείων εάν χρειαστεί, με στόχο να παραμείνει το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη σε χαμηλά επίπεδα και να στηριχθεί η εύθραυστη ανάκαμψη».

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που επισημαίνουν πως ο Ντράγκι, γνωρίζοντας ότι πολλές οικονομίες της Ευρωζώνης είναι ακόμη εξαιρετικά ευάλωτες, είναι έτοιμος να πει ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να εμποδίσει ένα ράλι στο ευρώ, ειδικά πάνω από το επίπεδο του 1,35.

Ευκαιρία για τοποθετήσεις στο ευρώ θεωρεί πάντως, η Credit Agricole τα χθεσινά σχόλια του Ντράγκι, συστήνοντας σήμερα στους επενδυτές να μην δώσουν καμία σημασία στις δηλώσεις αυτές, καθώς έγιναν έτσι ώστε να μπει ένα φρένο στην άνοδο του ευρώ.  ‘Αλλωστε οι πολύ σφιχτές πιστωτικές συνθήκες στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Όπως επισημαίνει, «αψηφήστε την απειλή της ΕΚΤ και δείτε την πρόσφατη διόρθωση του ευρώ ως ευκαιρία για αύξηση των long θέσεων στο νόμισμα», καθώς βλέπει το ευρώ να κινείται υψηλότερα εν όψη της επόμενης συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Οκτώβριο, και δίνει στόχο το επίπεδο του 1,3650 για αυτήν την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα