ΒοfA Merrill Lynch : Ρεκόρ εισροών ύψους 26 δισ. δολ. στα μετοχικά αμοιβαία διεθνώς

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 18:42
UPD:18:51
REUTERS/KEITH BEDFORD

Το κτήριο της Bank of America Merrill Lynch στην Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν το ρεκόρ των 26 δισ. δολαρίων στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια διεθνώς, την εβδομάδα που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς οι διεθνείς αγορές σημείωσαν ράλι λόγω των προσδοκιών ότι η Fed θα διατηρήσει την χαλαρωτική της πολιτική για μεγαλύτερο διάστημα, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση της Bank of America Merrill Lynch, Global Research.

Οι εισροές στα μετοχικά funds ήταν οι μεγαλύτερες ιστορικά, και από το 1992, από τότε δηλαδή που η τράπεζα επεξεργάζεται τα στοιχεία, με τα αμερικάνικα μετοχικά να προσελκύουν τα 16,9 δισ. δολάρια των συνολικών εισροών.

Τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια προσέλκυσαν 3,1 δισ. δολάρια, που είναι οι μεγαλύτερες εισροές των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με την έκθεση της BofA, ενώ τα μετοχικά των αναδυόμενων αγορών είδαν 1,5 δισ. δολάρια σε εισροές, από 2,6 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, τα μετοχικά αμοιβαία της Ιαπωνίας, προσέλκυσαν 1,1 δισ. δολάρια, την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών.

Τα ομολογικά αμοιβαία έζησαν την όγδοη συνεχόμενη εβδομαάδα εκροών, με 1,1 δισ. δολάρια να φεύγουν από τα συγκεκριμένα assets, λόγω της πίεσης που άσκησαν στα ομόλογα, οι προσδοκίες γύρω από την απόφαση της Fed.

Tα υψηλού ρίσκου junk -bonds προσέλκυσαν ροές ύψους 2,1 δισ. δολάριων την τελευταία εβδομάδα, την υψηλότερη εισροή των τελευταίων δύο μηνών.

Τα ομολογιακά των αναδυόμενων αγορών είδαν εκροές  ύψους 300 εκατ. δολαρίων, τις μικρότερες των τελευταίων 16 εβδομάδων, συνεχίζοντας ωστόσο για 17η εβδομάδα να βλέπουν εκροές, και τα αμοιβαία κεφάλαια εμπορευμάτων σημείωσαν εκροές ύψους 200 εκατ. δολαρίων, βάζοντας φρένο στις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες εισροών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα