Κοντά στα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων το δολάριο, εν αναμονή της Fed

Σταθερό και κοντά στα υψηλά δυόμιση εβδομάδων το ευρώ
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:11
UPD:13:19

To αμερικάνικο δολάριο κινείται σήμερα κοντά στα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού όλων των βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως οποιαδήποτε κίνηση μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, θα είναι μετρίου μεγέθους.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση της Fed αναμένεται νωρίς σήμερα το βράδυ και οι αγορές εκτιμούν πως πιθανότατα θα ανακοινωθεί μία μικρή μείωση στα 85 δισ. δολάρια των μηνιαίων αγορών ομολόγων, ενώ θα υπογραμμιστεί το ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό διάστημα ακόμη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα βασικά νομίσματα θα διατηρήσουν μικρό εύρος διακύμανσης κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς οι επενδυέες δεν είναι πρόθυμοι να αναλάβουν νέες θέσεις πριν δουν το αποτέλεσμα της απόφασης της Fed, γύρω στις 9.30 ώρα Ελλάδας σήμερα.

Τα 10 ετή αμερικάνικα ομόλογα ( treasuries) διαπραγματεύονται επίσης χαμηλότερα, με την απόδοση να κινείται γύρω από το 2,84%, κάτω από το 3,007% που άγγιξε στις 6 Σεπτεμβρίου που ήταν και το υψηλό δύο ετών.

Το δολάριο κινείται στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα έναντι του γιεν, στο 99,15, ενώ το ευρώ διατηρείται και αυτό σταθερό στο 1,3351 έναντι του δολαρίου, κοντά στα υψηλά δυόμισι εβδομάδων που σημείωσε τη Δευτέρα, και το 1,3385. Εάν αυτό το επίπεδο σπάσει προς τα πάνω, οι τεχνικοί αναλυτές επισημαίνουν πως το ευρώ μπορεί να δοκιμάσει και πάλι τα επίπεδα του 1,3455 αρχικά και του 1,36 αργότερα.

Οι αναλυτές τονίζουν πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στο tapering από τη Fed, θα αποτέλεσει «χαλαρωτικό» σήμα και θα οδηγήσει τους επενδύτες να πουλήσουν το δολάριο.   



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα