Γερμανία: Σταθερή η πρόβλεψη του DIW για την ανάπτυξη φέτος

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:09
UPD:13:15
REUTERS/THOMAS PETER

Το DIW εκτιμά πως η ανάπτυξη στη χώρα «θα στηριχθεί κυρίως από τις αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες αλλά και από τη σταδιακά ανάκαμψη των επενδυτικών δαπανών».

Την πρόβλεψή του για ρυθμό ανάπτυξης 0,4% φέτος στη Γερμανία επανέλαβε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών της χώρας DIW, ενώ υποβάθμισε την πρόβλεψή του για το 2014 κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο +1,7%.

«Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται σχετικά καλά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεγελαστεί κανείς από την υποτιθέμενη σταθερότητα», σχολίασε ο πρόεδρος του DIW Μαρσέλ Φράτσερ, προειδοποιώντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τη γερμανική οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένουν οι αβεβαιότητες σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, ενώ δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα η κρίση στην Ευρωζώνη.

DEUTSCHEWELLEENGLISH

Το DIW εκτιμά πως η ανάπτυξη στη χώρα «θα στηριχθεί κυρίως από τις αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες αλλά και από τη σταδιακή ανάκαμψη των επενδυτικών δαπανών». Η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 1% το 2013 και κατά 1,4% το 2014, ενώ οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα μειωθούν φέτος περίπου 2% και θα αυξηθούν περίπου 8% την επόμενη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα