ΔΝΤ: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2% στη Ρουμανία

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 15:51
UPD:15:55
REUTERS/BOGDAN CRISTEL

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το α' εξάμηνο του 2013 ενισχύουν την εκτίμηση για επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στη φωτογραφία, το κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.

Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου 2% για ανάπτυξη του 2013 στη Ρουμανία, εξέφρασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα, Γκουιλέρμο Τολόσα.

Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το α' εξάμηνο του 2013 ενισχύουν την εκτίμηση για επιτάχυνση της ανάπτυξης της οικονομίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Τολόσα, πρόφατα το ΔΝΤ προχώρησε σε αναθεώρηση της πρόβλεψής του για τον ρυθμό ανάπτυξης της ρουμανικής οικονομίας στο 2% περίπου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ρουμανίας (INS), που δημοσιεύθηκαν στις 14 Αυγούστου, το τουμανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1,7% το πρώτο εξάμηνο του 2013, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα