Κλωνατέξ : Ο Θ. Λαναράς για την πορεία των μετοχών του ομίλου

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 12:26

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (5/204), και σχετικά με φημολογία που είχε ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αρνητική χρηματιστηριακή συμπεριφορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. (31/01/2003) των μετοχών των εταιρειών του ομίλου Κλωνατέξ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κ. Θωμάς Λαναράς, ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό αναφέρει τα εξής :

«Οι έντονες πιέσεις που εκδηλώθηκαν στις μετοχές των εταιρειών του Oμίλου αποδίδονται σε «ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα τα οποία γενικότερα απαξιώνουν την ελληνική αγορά».

«Οι υποχρεώσεις των εταιρειών του ομίλου εξυπηρετούνται κανονικά ενώ ο όμιλος βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης ενός σχεδίου το οποίο αφορά στην εξόφληση του κοινοπρακτικού που είχε λάβει το 1999 με καλύψεις μετοχών, δύο χρόνια πριν τη λήξη του. Επίσης αναφέρεται ότι τα ακίνητα των εταιρειών του ομίλου αποτιμήθηκαν προ δύο ετών σε περίπου 150 εκατ. ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων».

«Στους άμεσους στόχους είναι η πραγματοποίηση συμφωνιών sale and lease back, αλλά και η πώληση ορισμένων ακινήτων που δεν σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των εταιρειών του ομίλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μεγάλες, επενδύσεις που προγραμματίζονται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της κλωστοϋφαντουργίας».

Ο κ. Λαναράς αναφέρθηκε στην αποχώρηση του διευθυντού διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, η οποία έγινε σε περίοδο κατάρτισης ισολογισμών, διενέργειας απογραφών κ.λ.π., δημιουργώντας έτσι «αίσθηση» στην αγορά.

«Η αποχώρηση του στελέχους αυτού οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς του λόγους, σχετιζόμενους με οικογενειακά θέματα. Όλα τα έργα τα οποία δρομολογούνταν υπό την αιγίδα του θα παραδοθούν κανονικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα