Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με παραγωγικούς φορείς εν όψει ΔΕΘ

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 15:12
UPD:15:51
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας,είχε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της 78ης ΔΕΘ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, εν όψει της ΔΕΘ.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τους απασχολούν, με πρώτο αυτό της ρευστότητας.

Ειδικότερα, έθεσαν θέμα εγγυημένων τραπεζικών επιταγών προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους.

Ζήτησαν επίσης να υπάρξει ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές στην εφορία ενώ ικανοποιήθηκε αίτημά τους για μεταφορά αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Καράογλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θ. Καράογλου χαρακτήρισε γόνιμη και εποικοδομητική τη συζήτηση που είχαν οι παραγωγικοί φορείς με τον Πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, «τα επιμελητήρια αποτελούν άτυπους συμβούλους της κυβέρνησης και συμμετέχουν ενεργά τόσο στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, όσο και στην εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα επαναφέρουν τη Βόρεια Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα