Deloitte: Στη διαχείριση κινδύνου στρέφεται ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 15:08
UPD:15:21
shutterstock

Στη διαχείριση κινδύνου στρέφει την προσοχή του ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι τράπεζες και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους για τη διαχείριση κινδύνου, ενισχύοντας τα προγράμματα διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, περίπου τα δυο τρίτα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών (65%) δήλωσαν αύξηση των δαπανών τους για τη διαχείριση κινδύνου και την κανονιστική συμμόρφωση, από 55% το 2010.

Παρατηρείται, παράλληλα, μια απόκλιση στην κατανομή των δαπανών μεταξύ των επιχειρήσεων διαφορετικού μεγέθους. Οι μεγαλύτερες και οι πιο σημαντικές συστημικά επιχειρήσεις έχουν εδώ και πολλά χρόνια ρυθμιστικό έλεγχο και διατηρούν την προσοχή τους σε ξεχωριστούς τομείς, όπως είναι η διαχείριση κινδύνου, η αναφορά κινδύνου, η κεφαλαιακή επάρκεια και η ρευστότητα.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις με σύνολο ενεργητικού μικρότερο των 10 δισ. δολαρίων επικεντρώνονται τώρα στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα τις βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες ρυθμιστικές απαιτήσεις που αρχικά εφαρμόστηκαν στους μεγαλύτερους οργανισμούς και τώρα προσεγγίζουν κλιμακωτά και τους μικρότερους.

Η πλειοψηφία των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα (58%) σχεδιάζουν να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους για τη διαχείριση κινδύνου για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ποσοστό 17% προβλέπει ετήσια αύξηση 25% ή και περισσότερο.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα